IT juhtimine ja riskihaldus (9. nädal)

 Firma edukus sõltub suuresti selle juhist. Tänapäeval on vaja eristutada teistest, et läbi lüüa. Juhi stiil määrab ära suuresti kas firma lööb läbi - või siis mitte.

Steve Jobs

 Steve Jobs oli üks Apple asutajatest.Tema mõtted lendasid tulevikus ja ta kujutas ette "oma aja võimatut" aga siiski suutis selle saavutada. Ta oli innovatiivne ja tahtis tihtipeale teha asju mida teised pidasid "võimatuks" või ennustasid selle ebaõnnestumist. Võib väita, et see oli ka üks põhjus miks ta vahepeal oma firmast vallandati. Ta oli juht ja võttis kalkuleeritud riske, mis tõid ka firma tohutu edukuse. Peale Jobsi vallandamist hakkas firmal halvasti minema ja kiiresti mõisteti, et Jobs on Apple eduvalem ja ta palgati uuesti, ning lõpuks oli temal jälle kogu võim Apples.

Elon Musk

 Elon Musk on teada tuntud kuju. Olgu siis selleks zip2 asutaja, Tesla või SpaceX. Teda võib pidada juhiks kui ka samal ajal mentoriks/õpetajaks. Miks ma seda arvan?
 Musk ei ole kõigest juht, kes ütleb, et mida teha ja mis ajaks peab valmis olema. Ta küll teeb seda kõike kuid lisaks sellele on ta ise ka insener ja aitab tarkvara teha. Ta töötab "lihttöölistega" (kõnekeeles lihttöölised, tegelikult väga kõrge kvalifikatsiooniga töötajad) koos ja disainib ning ehitab nendega kas siis Teslas või SpaceX-is. See näitab, et lisaks juhiomadustele on tal olemas ka vajalikud teadmised ja oskused, et tööprotsessides kaasa lüüa. Ilmselt üks põhjustest, miks tal ka need oskused on, ongi see, et ta teeb lisaks juhtimisele ka "musta tööd".

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Uue meedia mõju traditsioonilisele meediale. (3. nädal)

"Copyleft: all rights reversed" (7. nädal)

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)